5 λόγοι που αξίζει να φτιάξεις το δικό σου pc

build_custom_pc

Τα laptop, tablet και οι μικροσκοπικοί υπολογιστές έχουν γίνει trend σήμερα και πλέον όλο και λιγότεροι έχουν στο σπίτι τους ένα παραδοσιακό desktop.

Ωστόσο, υπάρχουν 5 λόγοι για τους οποίους αξίζει να πάρεις το ρίσκο και να “χτίσεις” το δικό σου υπολογιστή. 

1. Επιλέγεις τα κομμάτια

01-specs

και έχεις τον πλήρη έλεγχο των specs. Επιλέγεις CPU, RAM, κάρτα γραφικών και σκληρό δίσκο χωρίς να συμβιβαστείς. Επιλέγεις και το πληκτρολόγιο/ποντίκι που σου αρέσει.

2. Κάνεις οικονομία

02-money

αφού τα χρήματα πηγαίνουν σε αυτά που έχεις πραγματικά ανάγκη. Έτσι, αν παίζεις παιχνίδια, θα επιλέξεις μια δυνατή κάρτα γραφικών και πολλή μνήμη αντί για ακριβό επεξεργαστή, ενώ αν βλέπεις πολλές ταινίες, τα χρήματα θα πάνε σε ένα μεγάλο και γρήγορο σκληρό δίσκο. Αν επεξεργάζεσαι φωτογραφίες και βίντεο, θα αγοράσεις ένα γρήγορο επεξεργαστή. Έτσι, φτιάχνεις το pc στις ανάγκες σου -όπως αναφέραμε παραπάνω- και δεν αγοράζεις πράγματα που δεν θα χρησιμοποιείς.

3. Επιλέγεις το design

03-design

επιλέγεις τη θήκη καθώς και το φωτισμό που θα βάλεις σε αυτή. Το μικρό μέγεθος της θήκης είναι σημαντικό αν το pc θα μπει στο σαλόνι, δίπλα στην τηλεόραση.

4. Μαθαίνεις πράγματα

_04-educational

ψάχνοντας και συγκρίνοντας τα specs, μαθαίνεις πολλά για τους υπολογιστές και για τον τρόπο που συνεργάζονται τα εξαρτήματα μεταξύ τους. Ακόμη, μαθαίνεις να κάνεις εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος (windows ή linux).

5. Μπορείς εύκολα να αναβαθμίσεις το pc

05-upgrade

αν κάποια στιγμή στο μέλλον οι ανάγκες σου αλλάξουν, μπορείς εύκολα να αντικαταστήσεις ένα κομμάτι του υπολογιστή με ένα άλλο καλύτερο και πιο καινούργιο. Θα έχεις μάθει πως να το κάνεις και τι χρειάζεται να αναβαθμιστεί.

Αν έχεις μια καλή σύνθεση pc, μοιράσου τη μαζί μας στα comments!

Advertisements