Ηλεκτρονικό εισιτήριο στα λεωφορεία και χρέωση ανάλογα με την απόσταση

metro_holargos

Μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου όσον αφορά τα Λεωφορεία της Αθήνας, ενώ τα υπόλοιπα μέσα θα ενταχθούν ως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Χ. Σπίρτζη.

Επόμενος στόχος σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η καθιέρωση αναλογικής χρέωσης ανάλογα με την απόσταση που διανύει ο κάθε επιβάτης.

Εδώ και λίγες βδομάδες, έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση του εξοπλισμού του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία, ενώ ανάλογος εξοπλισμός έχει αρχίσει να τοποθετείται και στους συρμούς του Τραμ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η δοκιμαστική λειτουργία της τηλεματικής αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο προκειμένου να επέλθει η πλήρης λειτουργία στα τέλη του 2016/αρχές 2017.

Εν τω μεταξύ, πριν από δύο εβδομάδες οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των πυλών διέλευσης (μπάρες) που θα τοποθετηθούν στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας. Συνολικά θα φτάσουν τις 1.062, με 635 από αυτές να είναι κανονικές, και 427 ΑΜΕΑ (με μεγαλύτερο πλάτος διέλευσης) και θα έχουν περίβλημα ανοξείδωτου χάλυβα.

Διαβάστε ακόμη: Σε λειτουργία η εφαρμογή mobile ticketing «TFA Tickets»

Advertisements